Veelgestelde vragen

Wat bij slecht weer?

Als de shoot buiten doorgaat, zijn we afhankelijk van het weer. We houden contact de dagen voor de shoot, bij bewolkt weer gaat de shoot door, bij regen spreken we zo snel mogelijk een nieuwe datum af.

Waar gaat de shoot door?

De shoots gaan door op een buitenlocatie die we samen bepalen. Ik heb zelf een aantal plekken waar ik graag kom, maar sta open om nieuwe plekken te ontdekken. 

Newbornshoots gaan door bij jouw thuis, maar kom je graag even buiten met je baby? Ik ga mee! 

Business shoots kunnen plaatsvinden in jouw werkruimte, een buitenlocatie of we zoeken samen een toffe locatie die past bij jouw branding.

Wat moet ik aandoen?

De sfeer van de foto’s wordt mee bepaald door de kledij die je draagt. Ik geef enkele tips en do’s en don’ts mee in mijn brochure. Kijk bijvoorbeeld ook eens op pinterest wat je aanspreekt. Je mag me gerust een foto sturen op voorhand, ik help je graag.

Ik pak niet op foto…

Dit hoor ik vaak bij de aanvraag van een shoot. Ik wil je geruststellen: weinig mensen voelen zich comfortabel voor een camera of vinden zichzelf fotogeniek.

Ik schep een kader en geef jullie kleine opdrachten, dit geeft de natuurlijke interactie die ik graag wil vastleggen. Zo sta je erop zoals je bent, met een spontane lach en natuurlijke bewegingen.

Onze kinderen zijn nog klein, gaat dat wel lukken?

Een fotoshoot met kleine kinderen is vaak stresserend voor de ouders. Maar geen paniek, enkele minuten medewerking is al voldoende voor leuke foto’s. Het is ook niet nodig dat een kind continu in de camera kijkt en lacht, spontane momenten zijn de beste!

En willen ze even niet meewerken? Dan maken we van deze gelegenheid gebruik om enkele foto’s van de ouders te maken. Als ze merken dat jullie er plezier in hebben, komen ze graag meedoen.

Ik heb altijd wat attributen bij om hen af te leiden, maar neem gerust zelf ook een knuffel of iets van speelgoed mee.

Kan ik extra foto’s aankopen?

Per shoot zijn er x aantal foto’s inbegrepen in het basispakket. Wil je graag meer foto’s na het zien ervan? Dat kan per stuk of per pakket.

Wat is printtegoed?

Je gsm en computer staan waarschijnlijk vol met foto’s, maar hoeveel heb je er afgedrukt? Foto’s zijn nog waardevoller als je er iets mee doet: een afdruk, ingekaderd, een foto album,… Daarom zit er in de pakketten een printtegoed dat je kan besteden in de shop die verbonden is aan je fotogalerij. Hier werk ik samen met professionele leveranciers die producten van topkwaliteit leveren. Zo ben je zeker dat de kleuren goed zijn en dat je nog lang van je producten kan genieten. 

Krijgen we de raw beelden?

Nee, ik lever geen raw beelden af, dit staat ook in de algemene voorwaarden. Je kiest voor een fotograaf omwille van de stijl die je aanspreekt – dit is niet enkel het beeld dat vastgelegd wordt maar ook de nabewerking. Alle geselecteerde en afgewerkte beelden komen in je online fotogalerij waar je ze kan downloaden in jpg formaat.

error: Deze content is beschermd.